Oversluiten

Het kan soms aantrekkelijk zijn om uw hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Bijvoorbeeld als er een hypotheekvorm op de markt komt die veel beter aansluit bij uw situatie. Of als u bij een andere hypotheekverstrekker betere voorwaarden of een lagere rente kunt krijgen.

Het oversluiten van uw hypotheek komt er in feite op neer, dat u een geheel nieuwe hypotheek afsluit waarmee u de oude aflost. En dat heeft meestal kosten tot gevolg. Denk maar aan taxatie-, notaris- en afsluitkosten. Dit is zeker het geval als u naar een nieuwe hypotheekverstrekker gaat. Soms is er bij het oversluiten van uw hypotheek, tijdens de rentevastperiode, een boete van toepassing. Dit is echter in lang niet alle gevallen aan de orde. Laat uw adviseur voor u uitrekenen of dit in uw situatie het geval is

Meestal kun u de oversluitkosten meefinancieren in uw nieuwe hypotheek en komt u zelfs ook nog op lagere maandlasten uit. Let wel op dat de looptijd van uw hypotheek gelijk blijft en dus niet langer wordt.

Heeft toch al plannen om uw hypotheek te verhogen, bijvoorbeeld voor een verbouwing of voor andere uitgaven die je via de hypotheek wilt financieren, dan kan oversluiten ook interessant zijn. Veel van de genoemde kosten maakt u dan toch al.

Een alternatief voor het oversluiten van uw hypotheek is het omzetten van uw hypotheek naar een andere rentevastperiode of andere aflossingsvorm. Deze wijziging kunt u bij de meeste geldverstrekkers tijdens de looptijd van de rente/looptijd doorvoeren.

Graag informeren wij u verder over de mogelijkheden om uw hypotheek over te sluiten of om te zetten.

Deskundig advies aan huis

In een eerste gesprek inventariseren wij uw situatie en wensen. Gratis en zonder verplichtingen. In het tweede gesprek presenteren wij u onze berekeningen in een overzichtelijk voorstel met een persoonlijk rapport en een toelichting. Vervolgens kunt u nog eens rustig nadenken. In een derde gesprek nemen wij de situatie nog eens goed met elkaar door, waarna u uw beslissing kunt nemen.

Kwaliteit en voordeel

FinaNed werkt alleen samen met de beste banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, die kwaliteit en zekerheid bieden. Wij zijn onafhankelijk en zitten dus niet vast aan bepaalde producten. De beste oplossing vinden tegen de voordeligste prijs, daar gaat het om. Met onze uitgebreide kennis en ervaring weten wij precies hoe maximaal kan worden geprofiteerd van alle regels en wetten.