Overwaarde

De huizenprijzen zijn de laatste 20 jaren enorm gestegen. Heeft u een eigen woning en deze gekocht voor de economische crisis? Dan zal de waarde van uw huis inmiddels veel hoger zijn dan de hypotheekschuld die u nog heeft. Dit heet ‘overwaarde’. De overwaarde kunt u gebruiken om voor dezelfde lasten een grotere woning te kopen, of om uw huidige woning te verbeteren. Bijvoorbeeld met een verbouwing of een uitbouw.

De overwaarde op uw woning is het verschil tussen de huidige waarde van uw woning en de hypotheekschuld, die u nog op uw woning heeft. Dus als uw hypotheek nog € 200.000 bedraagt en uw woning nu € 375.000 waard is, dan beschikt u over een overwaarde van € 175.000. Dat is veel geld, waar u nu misschien nog niets meedoet.  Met deze winst kunt u bijvoorbeeld uw woning verbeteren, zonder dat u veel meer gaat betalen.

Graag informeren wij u verder over de benutting van uw overwaarde.

Deskundig advies aan huis

In een eerste gesprek inventariseren wij uw situatie en wensen. Gratis en zonder verplichtingen. In het tweede gesprek presenteren wij u onze berekeningen in een overzichtelijk voorstel met een persoonlijk rapport en een toelichting. Vervolgens kunt u nog eens rustig nadenken. In een derde gesprek nemen wij de situatie nog eens goed met elkaar door, waarna u uw beslissing kunt nemen. 

Kwaliteit en voordeel

FinaNed werkt alleen samen met de beste banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, die kwaliteit en zekerheid bieden. Wij zijn onafhankelijk en zitten dus niet vast aan bepaalde producten. De beste oplossing vinden tegen de voordeligste prijs, daar gaat het om. Met onze uitgebreide kennis en ervaring weten wij precies hoe maximaal kan worden geprofiteerd van alle regels en wetten.