Verhuizen

U heeft jarenlang met veel plezier in uw huidige huis gewoond. Maar nu bent u op zoek naar een andere woning.  Dan gaat u opnieuw het kooptraject in. Wat komt u tegen? En welke mogelijkheden zijn er als u uw gunstige rente wilt houden of een nieuwe hypotheek wilt afsluiten?

Waar moet u rekening mee houden?

 • Heeft u uw oude woning nog niet verkocht en al wel een nieuwe woning gekocht? Dan heeft u tijdelijk dubbele lasten. Dit moet u uit eigen middelen kunnen betalen.
   
 • Gebruikt u de overwaarde van uw oude huis voor de aankoop van uw nieuwe woning, maar heeft u uw huis nog niet verkocht? In dat geval kunt u mogelijk een overbruggingshypotheek sluiten. 
   
 • Is er sprake van overwaarde? Houd dan rekening met de Bijleenregeling. Dit betekent dat als u de volledige renteaftrek wilt behouden, u de overwaarde moet gebruiken voor de aanschaf van uw nieuwe woning. 
   
 • Betaalt u voor uw huidige hypotheek een aantrekkelijke rente dan kunt u bij de meeste banken uw hypotheek meeverhuizen. Voor een eventueel aanvullende lening gaat u dan de actuele rente betalen. 
   
 • Voor uw nieuwe huis sluit u een nieuwe hypotheek. Dat betekent dat u weer de kans heeft om uw hypotheek naar uw eigen wensen samen te stellen.
   
 • Uw inkomen wordt weer getoetst om te kijken hoeveel hypotheek u kunt krijgen. Wellicht kunt u de nieuwe woning financieren met Nationale Hypotheek Garantie )NHG). Bijkomend voordeel van NHG is de lagere rente die u betaalt.

Deskundig advies aan huis

In een eerste gesprek inventariseren wij uw situatie en wensen. Kosteloos en zonder verplichtingen. In het tweede gesprek presenteren wij u onze berekeningen in een overzichtelijk voorstel met een persoonlijk rapport en een toelichting. Vervolgens kunt u nog eens rustig nadenken. In een derde gesprek nemen wij de situatie nog eens goed met elkaar door, waarna u uw beslissing kunt nemen.

Kwaliteit en voordeel

FinaNed werkt alleen samen met de beste banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, die kwaliteit en zekerheid bieden. Wij zijn onafhankelijk en zitten dus niet vast aan bepaalde producten. De beste oplossing vinden tegen de voordeligste prijs, daar gaat het om. Met onze uitgebreide kennis en ervaring weten wij precies hoe maximaal kan worden geprofiteerd van alle regels en wetten.